torsdag 6. mai 2010

Søt fristelse.

Herlig søt fristelse.
Vi var heldige å fikk nydelig dessert
av vår yngste jente i dag.
Sjokoladefondant:
100 gr mørk sjokolade
100 gr smør
4egg
1 dl sukker
1 dl hv.mel
Smelt smør på svak varme.
Del sjokoladen i små biter,ha den i en bolle,
hell over smeltet smør og la stå, 2-3 min.
til den er smeltet,rør rundt.
Pisk egg og sukker lett sammen,
tilsett sjokoladeblandingen mens du visper kraftig.
Pisk til en jevn blanding.
Sikt over mel og rør sammen.
Smør små former ca 4 stk. fordel røra.
Stekes nederste rille ved 180 gr i ca 7-10 min.
Det er viktig at det ikke stekes for mye,
den skal rennede i midten.
Kjøles ned litt, dryss over melis.
Kan serveres med is til....
Nam,nam.

7 kommentarer:

Blomsterguri sa...

Ser kjempegodt ut! Nå har jeg lagt til bloggen i lista mi :-)

Beth sa...

Dette så jammen godt ut?
Mmmm...

Klem Beth`s småting...

Tonje sa...

Å guri, DET så godt ut!! Ikke nok med at du frister oss, du gir oss oppskrift også så vi bare MÅ prøve ut.... takk skal du ha. Ha ei fin helg!

Guttemamma sa...

Sjokloadefondant er supergodt!! Har bare prøvd en gang og stekte de for lenge...ble sjokolademuffins..
God helg og klem♥

Rosehagen sa...

Mmmmm sjokoladefondante er bare så utrolig godt;)

god helg;)

- Smykkestøa - sa...

Sjokoladefondant er det beste jeg vet!!! Lager det hver lørdag! :-) Et par ting er av stor betydning: Det MÅ være Meierismør hvis en skal få den aller beste smaken, og optimalt bruker du Freia sin mørke kokesjokolade (den med hvitt papir, er det ikke Freia?) Jeg har prøvd med andre typer smør og andre typer sjokolade, men det kan ikke måle seg overhodet, er min mening i alle fall! :-)

PJs Lapperier sa...

Tack för en fin stund i din blogg. Mycketrevligt att bli inspirerad av. Hage och Quilt....koselig blandning.