søndag 1. mai 2011

Mat med urter.

Deilig mat på fat...


På fredag hadde jeg gode venninner til en hyggelig kveld,

med god mat og drikke.

Jeg laget litt småretter,det vil vel si tapas.
Skinkepai,med toppløk,sitrontimian og oregano oppi,

med deilig greskinspirert salat,ja å så måtte jeg jo lage tzatziki
Små munnfulle....

bruschetta,

på den neste ble det fransk brie med soltørka tomater og litt basilikum.

Jeg bakte også Grissini,som jeg snurret parmaskinke rundt.


Gissini:
12 stk.

25 gr gjær
1/2 dl olivenolje

250 gr mel

11/2 ts flaksalt

1/2 ts sukker

ca 1 dl vann

3 salvieblad

Bland alt det tørre,

tilsett olje og temperert vann.

Eldt deigen i maskin til den slipper bollen.

Del deigen i 12 små emner

Trill ut til lange tynne grissini,ca 40 cm lange.

Lurt med litt olje på hendene når du triller ut.

Stekes med en gang høyt oppe i ovnen på 180 gr i ca 12 min.

avkjøl på rist.

Surr rundt en halv skive parmaskinke rett før servering.

Håper du får lyst til å prøve:))

6 kommentarer:

Annemariesquilt sa...

Tusen takk Linda for koselig kveld på fredag. Jeg hadde det helt topp..

GryNoKa sa...

Mm det ser godt ut!
Ønsker deg flotte maidager! klem : )

Rosehagen sa...

Det så og hørtes godt ut;o)
Jeg blir litt småsulten.

Ha en fin uke.

Klem;o)

Anonym sa...

Kjempeflott kveld på fredag. Maten smakte fortreffelig og flotte jenter gjorde kvelden helt perfekt.
Solveig.

AnneH sa...

Ser så deilig ut. En enkel variant av grissini får man ved å bruke "pose-pizza-deig", og så tilsette litt egne urter. Kan brukes når man er mye ute og skal lage noe raskt. ;)

Anne-Mette sa...

Uhm, det ser rigtig lækkert ud. Når mit håndled igen er ok, må jeg prøve at bage grissini. Det er jo så nemt og smager.
Tusind tak for din søde hilsen.
God weekend.
Knus
Anne-Mette