søndag 11. november 2007

Komper 1-2-3

Potetene males.

Her vris det.

Potetmassen er vridd ut for veske.
Melet blandes inn.
Første kompa klar til koking/trekking,fylt med flesk/kjøtt.
Kompe med godt smør og tyttebær.Nam,nam.
KOMPER;
ca.3kg poteter
potetmel fra potetmassen
5dl hv.mel
500gr salt flesk,vannes ut
Kokes/trekkes ca.2 timer.
En liten korigering; det er dattera mi som er kompemester.

5 kommentarer:

Grip dagen sa...

Lager du komper...! Og så ber du ikke meg på middag?!
Jeg har slekta mi på sørlandet og er vokst opp med komper - deilig! Med timian i gryta, smelta smør og sukker på... Mmmm.

Du hadde lagt igjen kommentar hos meg ang. skiltene mine. Jeg kjøper fjøler som jeg sager til, filer og pusser. Så er der bare å finne noe lurt å male på dem...

Ble nyskjerrig da jeg leste om bispestolene ved hytta deres. Den historien virket kjent. Er det i Evje?
Vi hadde hytte der frem til midten av 80-tallet. Vi vi traska gjennom furuskauen til bispestolene - hvis det er de samme da...?
Marit

Aina sa...

Hei på deg:)
Vet ikke om kompe er helt min rett hehe ... jeg har stått over stekepannen og stekt hjemmelagde karbonader med svigermor i dag-barnedåp neste helg:-)
Koselig blogg så jeg linker deg jeg.

Ha en fin uke:-)

annemariesquilt sa...

Imponerende at du tar deg tid til å lage komper. Det er jo bare kjempegodt. Må innrømme at det var veldig rart å smake komper for første gang for mange år siden. Har prøvd å kjøpe innimellom sånn at jentene mine, som er sørlendinger, får denne tradisjonen med seg videre. Kanskje jeg prøver å lage det igjen snart???

Lovise sa...

takk for tipset om å male hjertene....så langt hadde jeg ikke tenkt ennå..

Så flink duer å lage komper.
Ha en fin kveld.

Marie sa...

Namnam, dette såg kjempegodt ut! Her hos oss heiter det komler. Me kokar salt lammekjøtt ev. salt flesk, vossakorv, kålrot og gulerøtter til + sprøsteikt bacon.